open-navfaktor-logo
search
Prijelazni rok
Ponude iz Azije: Željezničar ostaje bez Krpića i Sipovića?
Za njih dvojica tim sa Grbavice mogao bi inkasirati više oko 800.000 KM
14.12.2019. u 17:25
get url
text

Fudbaleri Željezničara dobili su "slobodno" do 15. januara, kada startaju pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, ali u klupskim kancelarijama posljednjih dana ipak nije mirno.

Uveliko se slaže kadrovska križaljka za proljeće, sasvim je izvjesno da će svlačionica Plavih izgledati nešto drugačije u nastavku prvenstva.

Prije svega, zbog ponuda koje su stigle na Zvorničku 27 i koje će Željezničar vjerovatno prihvatiti te sredstva preusmjeriti u dovođenje novih igrača, piše SCsport.ba.

Nije nikakva tajna da će među prvima Grbavicu napustiti Enes Sipović. Iskusni defanzivac ima primamljivu ponudu sa azijskog kontinenta te bi u narednim danima trebao završiti neophodnu papirologiju. U kuloarima se pominje cifra od 240.000 KM na ime obeštećenja.

U Aziju bi se mogao preseliti i Sulejman Krpić, trenutno prvi strijelac Premijer lige BiH. Željin napadač jedno je vrijeme bio zanimljiv kineskim klubovima, ali sve su prilike da će karijeru ipak nastaviti u komšiluku, tačnije Južnoj Koreji.

Za njega se očekuje i izdašnije obeštećenje u iznosu od 600.000 KM.

No, moguće je da Željezničar neće žuriti sa prodajom Krpića, s obzirom da klub namjerava još malo vremena potrošiti na osluškivanje tržišta - kako po pitanju novih ponuda za kapitena, tako i istražujući nove opcije za ofanzivni segment.

U svakom slučaju, pred Plavima je itekako zanimljiv zimski prijelazni rok.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.