open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Ponovo odgođeno suđenje banjalučkim inspektorima optuženim za šverc drogama
Radulović i Stijak su pravosnažno osuđeni u martu 2016. godine na 16 godina i pet mjeseci zatvora, ali je Ustavni sud presudu ukinuo 
08.10.2018. u 13:43
get url
text

Bivši policijski inspektor Srđan Radulović, optužen za trgovinu drogama, zatražio je danas izuzeće tužiteljice Živane Bajić, zbog čega je ponovo odgođeno suđenje u banjalučkom Okružnom sudu.

Njemu je, zajedno sa Ognjenom Stijakom, također bivšim policijskim inspektorom, u toku ponovoljeno suđenje za organizovani šverc narkoticima

Radulović i Stijak su pravosnažno osuđeni u martu 2016. godine. Radulović je dobio 11 godina zatvora, a Stijak pet godina i pet mjeseci zatvora.

Ustavni sud BiH je u martu ove godine ukinuo pravosnažne presude, obrazloživši kako je presuda Vrhovnog suda RS zasnovana na nezakonitim dokazima, odnosno saslušanjima svjedoka pokajnika Slavka Đurića, ujedno bivšeg službenika MUP-a RS i svjedoka Gorana Bošnjaka.

Današnje ročište ponovo je obilježila kratka polemika između optuženog Stijaka i člana sudskog vijeća Marije Aničić – Zgonjanin, a Stijak je tražio da se proces odgodi uz tvrdnju da mora ići raditi u inostranstvo jer mora sebi obezbijediti za egzistenciju.

Novo ročište je zakazano za 5. novembar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.