open-navfaktor-logo
search
CIKBiH
Ponovljeni izbori: Odziv u Doboju 55, u Srebrenici 42 posto
Biračka mjesta na ponovljenim izborima u Srebrenici i Doboju su zatvarena večeras u 19 sati, osim tri biračka mjesta u Doboju koja su zbog kašnjenja u otvaranju zatvorena iza 19 sati, odnosno zadnje biračko mjesto je zatvoreno u 19:40 sati, saopćila je Centralna izborna komisija BiH.
21.02.2021. u 21:11
get url
text

Danas su održani ponovni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovnih biračkih mjesta i 2 biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama).

Odziv birača na ponovnim izborima u Doboju je 55,43 posto, a u Srebrenici 42,87 posto. Navedeni odziv odnosi se na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i 89 biračkih mjesta u Doboju. Kompletan odziv za cijele izborne jedinice Doboj i Srebrenica će biti naknadno objavljen.

Centralna izborna komisija BiH će prve preliminarne nekompletne rezultate sa redovnih biračkih mjesta sa izbora u Doboju i Srebrenici, održanih 15.11.2020. godine i ponovljenih danas, saopćiti na pres-konferenciji večeras u ponoć.

Izbore u Srebrenici bojkotovala je koalicija probosanskih stranaka Moja lista Srebrenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.