open-navfaktor-logo
search
Štab u RS-u
Poništeno 1.000 dozvola koje su izdale Željeznice RS-a za kretanje tokom policijskog sata
Štab za vanredne situacije RS-a poništio je svih hiljadu dozvola koje je Uprava "Željeznica RS-a" izdala svojim radnicima kako bi se mogli kretati tokom policijskog sata, koji u ovom entitetu traje od 20 do pet sati.  
23.03.2020. u 16:31
get url
text

Također, njihov postupak je ocijenjen kao neodgovoran. Zbog toga će za ovu kompaniju dozvole ubuduće izdavati MUP RS-a, odnosno nadležna Policijska uprava Dodoj.

Također, štab je donio odluku da se sredstva za sanaciju posljedica koronavirusa u RS-u mogu uplatiti na račun posebnih namjena Fonda solidarnosti koji račune ima u šest banaka, a detalji će biti naknadno objavljeni.

Ministar za naučno tehnološki razvoj, informaciono društvo i visoko obrazovanje RS-a Srđan Rajčević je istakao da su za 44 studenta iz RS-a koji su u inostranstvu, a koji su tamo na razmjeni, uplaćene jednokratne novčane pomoći od po 1.000 KM.

- Ovo će dobro doći našim studentima da prebrode period ispred nas. Ukoliko se krizna situacija nastavi, možemo donijeti i druge mjere, ali to zavisi od dinamike i razvoja situacije na terenu – kazao je Rajčević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.