open-navfaktor-logo
search
Humanost
Pomoć turskog udruženja Sadakatasi za migrante i porodice u Srebrenici
Turska humanitarna organizacija Sadakatasi pokrenula je aktivnosti pomoći migrantima sučenim s teškim zimskim uvjetima na području BiH, te porodicama s područja Srebrenice.
18.01.2021. u 14:42
get url
text

Volonteri Udruženja "Sadakatasi", na čelu sa članom Upravnog odbora Fatihom Bolcanom borave u Bosni i Hercegovini gdje su na terenu dostavili pomoć, a radi se o paketima hrane, zimskoj odjeći, obući, vrećama za spavanje, dekama te ogrjevu. 

Migrantima na području Bihaća i Velike Kladuše podijeljeno je 310 vreća za spavanje, 365 komada pari zimske obuće, 40 deka i 310 kabanica. 

Predstavnici Udruženja imali su također i značajne aktivnosti na području Srebrenice, gdje je podijeljeno oko 28 tona ogrjeva. Srebreničkim mališanima je podijeljena odjeća i obuća. 

Bolcan je kazao kako su migranti na području BiH u veoma teškoj situaciji, s obizirom da su suočeni s vrlo oštrim zimskim uvjetima. 

- U okviru četverodnevnih aktivnosti migrantima u kampovima, kao i onima koji borave na otvorenom, podijelili smo obroke, vreće za spavanje, obuću i deke. Također smo pomogli i porodice u Srebrenici tako što smo im obezbijedili ogrjev, odjeću i obuću. Naše aktivnosti će biti nastavljene - rekao je Bolcan. 

Turska humanitarna organizacija Sadakatasi od svog osnivanja 2010. godine pruža pomoć svim unesrećenima i potlačenima u svijetu bez obzira na vjeru, jezik ili etničku pripadnost, uspostavljajući osjećaj kod onih koji su odbačeni ili diskriminisani, da nisu sami, sadeći tako sjeme dobročinstva u svijetu.

Cilj organizacije je pomoći ljudima zahvaćenim nesrećama rata, suše, siromaštva, epidemije i raznih drugih bolesti, kao i pomoći onima koji su ostali bez svojih domova i svojih najbližih, poput jetima, djece bez roditelja.

Ova humanitarna organizacija pomaže i u obrazovanju, pripremi mladih za budućnost, te učestvuje u izgradnji džamija kako bi ugroženi ljudi mogli izvršavati svoje vjerske dužnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.