open-navfaktor-logo
search
Humanost
Pomoć starijim od 65 godina: Sarajevski policajci kupili pakete i dostavili na 70 adresa
Službenici Treće policijske uprave u Sarajevu tokom aprila su organizirali dobrovoljno prikupljanje novca s ciljem kupovine osnovnih životnih potrepština za građane starije od 65 godina, kojima je kretanje zbranjeno zbog pandemije koronavirusa. 
23.04.2020. u 12:17
get url
text

U saradnji sa odgovornim osobama u mjesnim zajednicama na području Općine Novo Sarajevo, sačinjen je spisak od 70 građana koji žive u težim socijalno-ekonomskim uvjetima, a zbog starosne dobi nisu u mogućnosti ići u nabavku prehrambenih i drugih artikala.

Istovremeno, ostvaren je kontakt sa prodajnim centrima na području općine i sačinjen je tipski paket sa najneophodnijim artiklima, tako da su policijski službenici već 17. aprila podijelili pakete na svih 70 adresa, saopćeno je iz MUP-a KS.

Ovaj humani gest policijskih službenika Treće PU je samo još jedna u nizu aktivnosti pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, kojom je jasno iskazano opredjeljenje i spremnost da se na svaki način pomogne i olakša život građanima Kantona Sarajevo jer je zajedničko djelovanje i saradnja jedini put da se uspješno prevaziđu i savladaju teškoće u kojima se trenutno svi nalaze, ističe se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.