open-navfaktor-logo
search
Košarkaška reprezentacija
Pomjereno okupljanje Zmajeva: Četverica ne dolaze
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trebala se danas okupiti i početi pripreme za predstojeće kvalifikacione utakmice za Mundobasket, ali je to prolongirano.
30.08.2018. u 11:18
get url
text

Mensur Bajramović, koji će protiv Finske i Češke voditi Zmajeve umjesto Duška Vujoševića, definitivno neće moći računati na Markusa Lončara, Nedima Buzu i Miralema Halilovića, dok Nemanja Gordić ne odgovara na pozive. 

To je potvrdio i direktor reprezentacije Siniša Kovačević u razgovoru za Nezavisne. Kovačević kaže da košarkaši tim BiH muči i birokratija, a da dodatnih poziva neće biti.

- Dosta klubova pravi probleme i zateže oko puštanja svojih igrača. Pisali smo dopise, molbe, upozorenja, ali je FIBA nemoćna da na bilo koji način privoli klubove. Zato je prvi dan priprema u ponedjeljak. Imat ćemo nekih desetak košarkaša na raspolaganju, ali očekujemo da ćemo do idućeg četvrtka biti kompletni - rekao je Siniša Kovačević, direktor reprezentacije BiH.

- Elmedin Kikanović najavio je kašnjenje jer njegov klub ne dozvoljava da prije srijede napusti Monaco. Emir Sulejmanović iz istih razloga dolazi tek sredinom sedmice, te između ostalih i Aleksandar Lazić. Kasnit će i Džanan Musa, koji također stiže u srijedu, a potvrđen je na vrijeme dolazak iskusnog Jusufa Nurkića - rekao je Kovačević.

U ponedjeljak bi Zmajevi trebali održati prvi trening, a meč protiv Finske je 12. septembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.