Ova četiri kluba ukupno broje 19 vijećnika u Gradskom vijeću Bihaća, što znači i čvrstu parlamentarnu većinu u čijem fokusu je realizacija projekata od značaja za Bihać, kako lokalnih, tako i onih sa viših nivoa, poput ulaganja u Aerodrom Bihać, Nacionalni park Una, projekte JP Ceste FBiH na području grada Bihaća itd. Ustvari se radi o nastavku realizacije projekata iz ranijeg Sporazuma "10 za Bihać", ali sa novim partnerima u GV-u.

- Na ovaj način željeli smo poslati jasnu poruku da u GV-u Bihać postoji stabilnost u radu i čvrsta parlamentarna većina u čijem fokusu je rad i rješavanje pitanja bitnih za građane, kao i neupitna podrška u radu gradonačelniku Šuhreta Fazliću koji je pokazao da se može raditi na jedan transparentan, pošten, domaćinski, ali i pragmatičan način. To je jedini način na koji se Bihać može postepeno vraćati na put razvoja i zauzeti poziciju unutar BiH koja mu pripada, navode potpisnici Sporazuma - saopćeno je iz PoMAK-a.

Ovom prilikom pozvali su na saradnju i ostale političke subjekte koji su u dosadašenjem radu unutar Gradskog vijeća pokazali korektnost i spremnost na konsenzus kada su u pitanju odluke bitne za Grad i građane Bihaća.