open-navfaktor-logo
search
Huliganizam i turizam
Poljske huligane nakon nereda u Zagrebu policija vratila na jadransku obalu?
Prva utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između zagrebaškog Dinama i varšavske Legije sinoć je imala svojevrsnu uvertiru u okršaju navijača dva kluba.
04.08.2021. u 21:14
get url
text

Huligani Dinama i Legije sukobili su se u zagrebačkom naselju Dubrava nešto prije 22 sata, a prema zvaničnim informacijama iz policije u neredima je učestvovao oko 200 osoba.

VEZANI TEKST - Žestok obračun na ulicama Zagreba: U dogovorenoj tuči sukobili se navijači Dinama i Legije

Iz zagrebačke policije su istakli da su zadovoljni poslom koji su obavili i da je sve završilo uz određenu materijalnu štetu, te da povrijeđenih nije bio.

U Hrvatskoj se ipak pitaju kako je tako veliki broj navijača Legije u zemlju ušao neopaženo, a odgovor je ubrzo dao Mario Bencek, komandant Interventne jedinice PU zagrebačke.

- Ponuđeno im je više opcija. Jedan dio njih je odabrao prepratu do granice i oni su napustili Hrvatsku, a dio je prepraćen do određenih turističkih središta na Jadranu budući da su u Hrvatskoj u svojstvu turista - kazao je u izjavi za NovaTV.

Legijini navijači navodno su u Hrvatsku stigli najviše iz ljetovališta na Kvarneru gdje su bili turistički, navodi Dnevnik.hr.

Iako su prema informacijama koje otkrio komandant Interventne jedinice PU zagrebačke s poljskim huliganima u Hrvatsku stigla i dva specijalna policajca za huligane, tzv. spoteri, čini se da se sukob nije mogao izbjeći.

Posebno čudi odluka hrvatskih vlasti da određeni broj huligana vrate na hrvatske turističke destinacije iz kojih su došli, iako je praksa da se uglavnom isprate preko granice. Očito huliganizam ima prednost kad se spašava turizam...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.