open-navfaktor-logo
search
Četvrti dan
Političari došli na nastavak pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH
U Sarajevu se danas nastavljaju pregovori lidera i predstavnika bh. stranaka o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i reformi Ustava Bosne i Hercegovine u prisustvu predstavnika međunarodne zajednice. 
20.03.2022. u 09:15
get url
text

Razgovori će se, kao i do sada voditi u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH.

Na pregovore su došli Bakir Izetbegović predsjednik Stranke demokratske akcije, iz HDZ-a Dragan Čović, Borjana Krišto, Ilija Cvitanović iz HDZ-a 1990, Fahrudin Radončić (SBB), Nermin Ogrešević (NES), Elmedin Konaković (NIP), predstavnici međunarodne zajednice. 

Očekuje se da direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst u podne održi konferenciju za medije na kojoj će biti izneseno više detalja o postignutom.

{$galerijaFotografija}

Ovo je četvrti dan kako se pregovara.

Sagovornici su se jučer složili da je napravljen veliki napredak uz pomoć međunarodnih medijatora, kada su u pitanju razgovori o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i reformi Ustava.

Napomenuli su da su izmjene Ustava u svakoj zemlji teška materija, ali da se razgovaralo i o izboru članova Predsjedništva, integritetu izbornog procesa, zaustavljanju blokada u Parlamentu i Vladi Federacije BiH, te na pozicijama predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH.

 

_DSC2889.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.