Političar ucijenio fudbalera: "Daj 5.000 eura ili objavljujem tvoje gole fotografije"

objavljeno: 08.03.2018. u 14:52

Nemanja Marković (25), bivši predsjednik omladine Beograda Nove stranke, uhapšen je zbog sumnje da je od bivšeg fudbalera Crvene zvezde Mihaila Ristića (23) tražio 5.000 eura da ne bi objavio njegove kompromitujuće fotografije.

Marković i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde koji sada brani boje Sparte iz Praga, navodno su bili bliski prijatelji sve dok Marković nije pokušao da se okoristi o svog druga.

Kako Blic saznaje, mladi fudbaler dopisivao se sa jednom djevojkom kojoj je u nekom trenutku poslao i svoje nage fotografije. Te iste fotografije djevojka je proslijedila Markoviću, a istragom se utvrđuje u kakvoj su vezi bili bivši član Nove stranke i djevojka koja mu je doturala provokativne fotografije Zvezdinog igrača.

- Osumnjičeni je odlučio da poznanika ucjenjuje i od njega je zatražio 5.000 eura. Zaprijetio mu je da će u suprotnom u javnosti objaviti njegove kompromitujuće fotografije - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Fudbaler, koji sada igra za klub iz Praga, početkom ovog mjeseca platio je svom drugu 300 eura, kako bi ga ostavio na miru. Međutim, osumnjičeni Marković ubrzo ga je pozvao i zatražio ostatak novca i dalje prijeteći objavom fotografija. Bivši prvotimac Zvezde tada je shvatio da Marković neće odustati od ucjene, pa ga je prijavio policiji. Napravili su zasjedu za mladog ucjenjivača koji je često stavljao fotografije sa fudbalerom na svoje profile na društvenim mrežama.

Na prijedlog policije i tužioca, fudbaler je odlučio da se sastane sa Markovićem i da mu preda dogovorenu sumu. Ubrzo poslije prijema novca, Markoviću su operativci stavili lisice na ruke.

- Kod uhapšenog su pronađeni mobilni telefon sa snimcima fudbalera, kao i kompletna prepiska - dodaje sagovornik Blica.

Nakon što je uhapšen, Markoviću je određeno zadržavanje do 48 sati, a on je jučer sproveden na saslušanje u Drugo osnovno tužilaštvo, čiji je tužilac tražio da mu se odredi pritvor do 30 dana kako ne bi utjecao na svjedoke.