open-navfaktor-logo
search
Efikasnije intervencije
Policiji u Novom Sarajevu donirani bicikli i motocikli
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Ivica Buzuk, komandir III Policijske uprave, potpisali su ugovor o davanju na korištenje bicikala i biciklističke opreme, kao i motocikala sa pratećom opremom za potrebe III Policijske uprave.
09.06.2020. u 09:52
get url
text
Policija bicikla i motocikli
Policija bicikla i motocikli

Načelnik Nedžad Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo kontinuirano pomaže rad III Policijske uprave s ciljem unapređenja zaštite i sigurnosti građana i učesnika u saobraćaju na području ove općine.

- Ova oprema nabavljena je s ciljem da se poveća operativnost policijskih službenika na terenu, posebno u pješačkim zonama i Vilsonovom šetalištu koje je sa dolaskom lijepog vremena izmamilo brojne građane u šetnju iako još nije prošla opasnost od širenja zaraze izazvane virusom korona - ističe načelnik Koldžo, te dodaje da je uz motocikle i bicikle nabavljena i sva prateća oprema vrhunskog kvaliteta.

Navedena oprema se sastoji do četiri bicikla sa biciklističkom opremom, te dva motocikla sa pratećom opremom, a sve s ciljem mobilnosti operativnih jedinica i povećanja sigurnosti i zaštite građana na području Općine Novo Sarajevo. Oprema je nabavljena putem Službe za civilnu zaštitu Općine u okviru opremanja jedinice osiguranja i zaštite, a koja je od značaja za zaštitu i spašavanje. Vrijednost nabavke je oko 30.000 maraka, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

koldžo-policijadonacija2-nova.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.