open-navfaktor-logo
search
Visoko
Policija zaustavila vozača, on progutao tri paketića sa biljnom i praškastom materijom
U nedjelju, 14. novembra, oko 15 sati u mjestu Mulići na području Visokog tokom policijske kontrole jedna osoba je progutala dva sadržaja biljne i jedan praškaste materije.
15.11.2021. u 14:42
get url
text

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policijski službenici su zbog kontrole zaustavili putničko vozilo marke "mercedes".

- Vozilom je upravljao M. A., rođen 1989. godine, iz Visokog, dok se na mjestu suvozača nalazila osoba L. K., rođena 1980. godine, iz Visokog. Prilikom kontrole, vozač M. A. je izašao iz vozila i tom prilikom stavio u usta i progutao dva sadržaja biljne i jedan sadržaj praškaste materije, nakon čega povišenim glasom prilazi policijskom službeniku sa namjerom da ga fizički napadne i udari, u čemu su ga spriječili policijski službenici, a nakon toga je i uhapšen – navode iz MUP-a ZDK.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici su izvršili pretrese osoba i vozila, te su kod osobe M. A., izvršenim pretresom vozila, pronašli pištolj sa pripadajućim okvirom i četiri metka nepoznatog kalibra.

- U mjestu Arnautovići, izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi M. A. pronađena je praškasta materija težine 10,10 grama i biljna materija težine 31,55 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, pvc šprica sa sadržajem nepoznate tekućine, digitalna vaga i dvije staklene boce sa nepoznatim sadržajem – pojasnili su iz MUP-a.

Ističu da je M. A. uhapšen, a da su sporna materija i predmeti oduzeti i da će biti predmet vještačenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.