open-navfaktor-logo
search
Brčko distrikt
Policija zaprimila 112 prijava, dvoje privedenih zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije
Tokom proteklih 48 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su zaprimili ukupno 112 prijava, te je izvršen 151 obilazak osoba kojima je Inspektorat Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdao rješenja o izolaciji.
30.03.2020. u 15:59
get url
text

Od toga je 148 osoba pronađeno na adresi stanovanja, dok tri osobe nisu, a 61 osobi uručena su rješenja o izolaciji i za sedam osoba izdate su dopune tih rješenja.

- Izvršeno je ukupno 266 obilazaka objekata u cilju kontrole poštivanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, dok su za 16 lica izdati prekršajni nalozi zbog kršenja Naredbe o zabrani okupljanja, a za 12 lica zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja. Policija Brčko distrikta BiH je izvršila ukupno 59 pratnji koje su obuhvatile ukupno 170 lica, a koja su prolazila kroz Brčko distrikt BiH na putu prema drugim dijelovima Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju Policije Brčko distrikta.

Na području Brčko distrikta u protekla dva dana privedene su dvije osobe zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. 

- Prvi događaj desio se 28. marta u 15.50 sati kada je slobode lišeno lice R. R., a drugi događaj evidentiran je 29. marta u 18.15 sati kada je slobode lišen V. F.. Za obojicu se osnovano sumnja da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije iz člana 222. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Policija Brčko distrikta BiH poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donešene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.