open-navfaktor-logo
search
Istočno Sarajevo
Policija upala u apartmane na Jahorini: Zbog droge i oružja uhapšeno šest osoba
Šest osoba uhapšeno je jučer na području Jahorine zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, kao i neovlaštene proizvodnje oružja i eksplozivnih materija.
13.08.2020. u 13:09
get url
text

Kako je saopćeno iz PU Istočno Sarajevo, nakon operativnih saznanja da se na području Jahorine nalazi više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima policija je upala u apartmane, koje je pretresla, kao i vozila osumnjičenih.

- Na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je pretres više apartmana i putničkih automobila koja koriste ove osobe, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto vatreno oružje-pištolj, 11 metaka, više mobilnih telefona i jedna PVC kesa sa tragovima bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu - saopćila je PU Istočno Sarajevo.

Uhapšena su trojica državljana Srbije M. Š. , M. N.i S. R., dvojica Crnogoraca R. D. i B. Š., te jedan državljanin BiH, M. D. sa Pala.

- U toku je dokumentovanje premeta nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj - naveli su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.