open-navfaktor-logo
search
Okončana drama
Policija ubila osumnjičenog za ubistvo dječaka u Foči
Policija je ubila muškarca osumnjičenog za ubistvo dječaka u Foči.
15.11.2021. u 07:57
get url
text

Potvrdio je to za RTRS službenik službe za informisanje Okružnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović.

VEZANI TEKST - Detalji zločina u Foči: Pucao na komšiju, potom ubio dječaka pa pobjegao

- Policijski službenici su pokušali da osumnjičenog uhapse, ali on je prijetio bombom. U policijskoj akciji osumnjičeni je ubijen - rekao je Vukanović.

Policijska potraga u koju su bile uključene sve snage Policijske stanice Foča i žandarmerije trajala je nekoliko sati, a blokirano je kompletno područje Čelebića i put prema Pljevljima. Policija je osumnjičenog na kraju locirala u objektu Šumskog gazdinstva Maglić, gdje je opkoljen i pozvan da se preda, no on je, kako se navodi, pružao otpor i pokušao aktivirati ručnu bombu. Nakon toga je likvidiran.

Podsjećamo, Policijskoj upravi Foča jučer je oko 17.15 sati prijavljeno je da je nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja i ubila dječaka koji se nalazio u automobilu u mjestu Zavait, općina Foča.

Policija se potom dala u potragu za osumnjičenim Borivojem T., za kojeg je navedeno da je prethodno pucao na komšiju iz čista mira. Komšija na kojeg je Borivoje zapucao uspio je da pobjegne i pozvao je policiju.

Na mjesto događaja je izašla i žandarmerija, ali je osumnjičeni uspio pobjeći. Prema nezvaničnim saznanjima, Borivoje je prilikom bijega zaustavio automobil i, iz nepoznatih razloga ubio dijete, te pobjegao. Pri bijegu je zaustavio još jedno vozilo i uz prijetnju oružjem vozaču naredio da ga vozi na određenu lokaciju. Izašao je na području Čelebića, gdje ga policija tražila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.