Policija u pretresu pronašla arsenal oružja, uhapšen vlasnik kuće

objavljeno: 14.02.2018. u 11:42

Policajci MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su obavili pretrese na području općine Gradačac, gdje su pronašli oružje i municiju, te uhapsili jednu osobu. 

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Gradačcu, pretreseni su kuća i pomoćni objekti, koji su u vlasništvu 53-godišnjeg J. K. iz Gradačca, zbog sumnje da će se pronaći predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa određenim krivičnim djelima. 

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti automatska puška kalibra 7,62 mm, jedan puško mitraljez, jedna kutija u kojoj se nalazilo 546 komada razne puščane, pištoljske i protiavionske municije, pet ambalaža za ručne bombe M 75, dva prazna oklopa za eksplozivno punjenje, 10 patrona za sačmaricu i jedan vojni nož - bajonet.

- O obavljenom pretresu upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv J. K. Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli biti podneseni izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije - kazali su iz MUP-a TK.