open-navfaktor-logo
search
Poznat i razlog
Policija u Banjoj Luci spriječila dogovoreni obračun navijača Borca i Crvene zvezde?
Banjalučka policija sinoć je najverovatnije spriječila tuču većeg broja navijača u Banjoj Luci.
26.10.2021. u 19:34
get url
text

Prema nezvaničnim informacijama portala Srpskainfo.com navodno se radilo o dogovorenom sukobu u kojem je trebao učestvovati veći broj navijača.

U Banjoj Luci je sinoć bio angažovan veliki broj policajaca koji je patrolirao ulicama i spriječio eventualne sukobe i narušavanje javnog reda i mira.

- Prvo sam u Rosuljama na autobuskom stajalištu i u blizini vidio više od 10 policijskih vozila pod rotacijom, a tu su bile i marice. Nakon toga, veliki broj policijskih vozila sam vidio i kod Tržnog centra Zenita. Čuo sam da se priča da je bila dogovoreno neka tuča navijača - istakao je jedan od očevidaca za Srpskainfo.

Portparol Policijske uprave Banja Luka Danijela Mučibabić kazala je da je policija sinoć oko 20.45 sati postupila po prijavi da se u Voždovačkoj ulici u Banjoj Luci kreće grupa od oko 50 navijača.

- Policija je postupila zajedno sa Jediniciom žandarmerije i preduzete su sve neophodne mjere, nakon čega su se navijači razišli. Rad po navedenom je u toku - istakla je Mučibabićeva.

Kako saznaje Srpskainfo navodno je motiv za dogovoreni sukod navijača Borca i Crvene zvezde bio prešarani grafit.

– Lešinari su uočili da im je u Rosuljama išaran jedan grafit i zatim su saznali da je za to odgovorna grupa navijača FK Crvena zvezda iz Banje Luke. U navijačkim krugovima smatra se neoprostivim ako jedna grupa uništi navijačke grafite druge. Zbog toga su popularni Lešinari odlučili da im se osvete za to – kaže izvor Srpskainfo iz navijačkih grupa.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.