open-navfaktor-logo
search
Ubica na slobodi
Policija traži pomoć građana u istrazi o ubistvu Mostarke
U jutarnjim satima bit će obavljena obdukcija tijela
07.10.2019. u 20:59
get url
text

Policija MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona zatražila je pomoć građana u rješavanju ubistva Lane Bijedić (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencima kod Ljubuškog. Policija traga i prikuplja informacije, no još ništa ne upućuje na počinioca, nema tragova vozila, niti svjedoka, te pozivaju građane koji imaju ikakva saznanja, da se jave.

-Mole se građani da ukoliko imaju bilo kakva saznanja za ovaj događaj i osobu da jave najbližoj policijskoj stanici ili Upravi policije na telefonski broj: 039/ 830-808 - stoji u informaciji koju je objavio MUP Zapadnohercegovačkog kantona.

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva HNK, u jutarnjim satima bit će obavljena obdukcija tijela, te će se provesti potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Kako smo ranije pisali, na tijelu djevojke su pronađeni tragovi koji upućuju na nasilnu smrt. Tragovi upućuju na to da se ubijena djevojka borila sa ubicom, ali navodno nije pronađen trag koji bi odmah istražitelje uputio na trag ubice. Kako smo nezvanično saznali, u krugu od desetak metara gdje je pronađeno tijelo, na travi i trskama uz obalu vidljivi su tragovi borbe, a prilikom pregleda tijela također su uočene povrede koje ukazuju na borbu.

Lana je jučer oko 14 sati izašla iz kuće da prošeta, a u 17 sati je trebala ići na voz za Sarajevo, gdje je nedavno primljena na fakultet. Majka ju je zvala na mobilni telefon, jer se nije vratila u dogovoreno vrijeme s kafe s prijateljicom, kako je to majci rekla, ali se nije javljala, zbog čega je policiji prijavila nestanak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.