Jedan od mještana Han Bile na društvenoj mreži Facebook opisao je taj događaj:

- Stariji vozač je mamio djevojčicu od 10-ak godina koja je krenula sama u prodavnicu da uđe u automobil, plašeći je zmijom pored puta. Djevojčica je govorila "ne želim", krenula je bježati, a on je u rikverc vozio za njom, da bi ona dotrčala u moje dvorište. Bio sam vani i vidio da s njom nešto nije u redu, pitao sam što je bilo i sve mi je ispričala. Ispratio sam je kući, sjeo u automobil i zaputio se prema Biloj, ali nisam našao vozilo koje je opisala. Djevojčica je bila u šoku, roditeljima savjetujem da paze djecu".

Portparol policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić kazao je da se policija uključila u rasvjetljavanje ovog slučaja.

- Policija provodi potragu za vozačem kojega su roditelji prijavili. Poduzimamo sve potrebne radnje da utvrdimo njegov identitet - rekao je Hodžić.

Prema svjedočenju roditelja, radi se o muškarcu u kasnim srednjim godinama, a kako su kazali i policiji, specifičan je po tome što nema prednjih zuba.

Djecu je, kažu roditelji, mamio da uđu u kombi pod izgovorom da mu pokažu kuću njegovog poznanika kojeg je navodno tražio.

Neslužbeno se doznaje da je policija došla u posjed videosnimke iz Bučića na kojoj se vidi bijelo kombi vozilo kako prilazi djeci.