open-navfaktor-logo
search
Izazivanje opće opasnosti
Policija traga za osobom koja je bacila bombu pred firmu Foto Art u Sarajevu
Nepoznata osoba jučer je aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu ispred objekta firme Foto Art u Paromlinskoj ulici na području Općine Novo Sarajevo.
24.06.2021. u 09:36
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, dežurna služba Treće policijske uprave o eksploziji je obaviještena u 12.40 sati.

- Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je usljed djelovanja eksplozivne naprave došlo do oštećenja staklenih portala spomenute firme, kao i oštećenja vozila "renault espace", također vlasništvo pravnog lica Foto Art, dok povrijeđenih nije bilo - naveli su iz sarajevske policije.

Dodaju da je o događaju obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te da su uviđaj na mjestu događaja, zbog počinjenog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti i krivičnog djela oštećenje tuđe stvari obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

- Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca - naveli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.