open-navfaktor-logo
search
Pred finale EL
Policija strepi, ugostitelji slave: 150 hiljada škotskih i njemačkih navijača stiže u Sevillu
U finalu Evropske lige koje se igra na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan u Sevilli sastaju se njemački Eintracht i škotski Rangers.
18.05.2022. u 11:48
get url
text

Šef španske policije upozorio je na potencijalne "ozbiljne probleme" s obzirom na to da se u Sevilli očekuje oko 150 hiljada navijača škotskog i njemačkog kluba.

- Previše ljudi i previše alkohola, većina navijača dolazi bez ulaznica, a to je recept koji bi mogao dovesti do ozbiljnih problema - rekao je Juan Carlos Castro Estevez, glavni španski povjerenik za sigurnost građana.

VEZANI TEKST - Okršaj Eintrachta i Rangersa za trofej i plasman u Ligu prvaka

Estevez je upozorio da će policijska operacija biti jedan od "najtežih izazova koje su ikada imali", te je dodao kako je vjeruje da će susret proći bez većih problema.

Kako bi što spremnija dočekali ovaj susret, policija je počela sa zatvaranjem pojedinih ulica, osiguranjem spomenika, a pojačano je i osiguranje na stanicama metroa i glavnim gradskim trgovima.

Oba kluba su dobila po 10 hiljada ulaznica, no u Sevilli se očekuje oko 100 hiljada Škota, te oko 50 hiljada navijača Eintrachta. Grad je pripremio dvije navijačke zone za navijače koji će doputovati u grad bez ulaznica.

- Trudimo se sve napraviti kako treba i imamo dosta iskustva s ovakvim situacijama. Ugostit ćemo navijače koji puno piju, ali iskreno vjerujemo da imamo dovoljno pripremljenih jedinica za suzbijanje problema - izjavili su iz lokalne policije.

Finalni susret Eintrachta i Rangersa počinje u 21 sat, a sudit će ga Slovenac Slavko Vinčić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.