open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak
Policija silom odvukla oca od djevojčice na samrti, doktori namjeravali isključiti aparate
Objavljen je šokantni snimak koji prikazuje policajce dok silom odvlače oca od bolničkog kreveta svoje kćerke koja je na samrti.
02.08.2020. u 09:37
get url
text
Incident u britanskoj bolnici

Snimak kojeg je zabilježila kamera na tijelu policajca prikazuje trenutak u kojem 59-godišnjeg Rashida Abbasija odvlače od bolesne šestogodišnje kćerke. Policajci su Abbasija, koji više od 30 godina radi za Nacionalni zdravstveni servis (NHS) u Velikoj Britaniji, izbacili držeći ga za noge i ruke, dok je njegova supruga Aliya, koja je bivša doktorica, vrištala.

Uznemirujući incident dogodio se u bolnici na sjeveru Engleske, čije ime Ministarstvo zdravstva nije otkrilo iz prvahni razloga, a uslijedio je nakon što su se roditelji uključili u spor sa doktorima zbog pružanja medicinske skrbi njihovoj smrtno bolesnoj kćerci Zainab. Doktori su namjeravali isključiti djevojčicu sa aparata, dok su roditelji insistirali na daljem liječenju.

Policija je pozvana da intervenira nakon pritužbe na Abbasijevo ponašanje, prenosi Daily Mail.

- Ponašate se kao životinja. To je odvratno – kazala je policajka Abbasiju nakon što su ga njene kolege uhapsile.

Policajci su u nekoliko navrata odbijali njegove molbe da uzme lijekove iz svojih džepova, uprkos činjenici da se žalio na bolove u grudima. Abbasi je kasnio tvrdio da je pretrpio srčani udar, te da mu je narednog dana pružena medicinska pomoć. Zbog indicenta je pokrenuo tužbu protiv policije.

Abbasijeva kćerka Zainab patila je od respiratornih problema i rijetke genetske bolesti zvane Niemann-Pickova bolest. Par se godinama sukobljavao sa djevojčicinim ljekarima zbog njenog liječenja. Kažu da su u dva prethodna slučaja, kada je Zainab bila kritično bolesna, uspješno je liječili steroidima.

Incident se dogodio u augustu prošle godine, a djevojčica je preminula prije deset mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.