open-navfaktor-logo
search
Sve priznao
Policija SBK uhapsila razbojnika: Pretukao radnicu kladionice i oteo joj novac
Radom na terenu istražitelji su došli do saznanja da bi se u vezu s ovim događajem mogao dovesti 26-godišnji Admir R. koji je u policiji sve priznao
12.12.2019. u 15:01
get url
text

Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Novi Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo razbojništvo, počinjeno 29. novembra nad radnicom kladionice koja se nalazi u ulici Patriotske lige u Novom Travniku.

Razbojništvo je tada, prema prijavi, počinio nepoznati muškarac, koji je fizički napao ženu i nanio joj tjelesne povrede.

Kako saznajemo, on ju je šakama izudarao po glavi, a potom joj oteo torbicu u kojoj se nalazio pazar, kao i njene lične stvari, mobitel i novčanik.

Radom na terenu istražitelji MUP-a SBK su došli do saznanja da bi se u vezu s ovim događajem mogao dovesti 26-godišnji Admir R. iz Novog Travnika.

On je tokom krim-obrade u policiji u potpunosti priznao krivično djelo, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres prostorija koje koristi osumnjičeni, gdje su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog djela.

- U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje - saopćio je MUP SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.