open-navfaktor-logo
search
Sukob u autobusu
Policija privela Centrotransovog vozača i putnika zbog tuče na stanici Socijalno
Sarajevska policija privela je danas vozača Centrotransovog autobusa i putnika nakon što su se potukli u autobusu na stanici Socijalno.
23.02.2023. u 18:56
get url
text

Oni su se danas oko 11 sati potukli nakon verbalnog sukoba, te su obojica zatražili ljekarsku pomoć. Po završetku uviđaja, policija je obojicu privela.

- Privedeni su zbog učešća u tuči, odnosno prekršaja protiv javnog reda i mira - kazala je za Faktor Mersiha Novalić, glasnogovornica sarajevske policije.

Iz Centrotransa su se danas oglasili saopćenjem o ovom napadu, navodeći da je nepoznati putnik na stanici Socijalno napao njihovog vozača, nakon verbalnog vrijeđanja i zamjerki o načinu vožnje.

- Putnik je uputio nekoliko pogrdnih riječi vozaču autobusa, pozivajući ga na fizički obračun. Shvatajući ozbiljnost situacije, vozač je zaustavio autobus i tražio od putnika da napusti vozilo, kako bi vozač i ostali putnici nesmetano nastavili vožnju. Nakon upozorenja i zaustavljanja autobusa, nepoznatni putnik je fizički nasrnuo na vozača, pri čemu je vozač zadobio povrede. Nakon toga, na mjesto događaja pristigla je policijska patrola - saopćio je Centrotrans o tom incidentu.

Iz Centrotransa su saopćili i da se u 11:10 sati, na autobuskoj liniji Dobrinja – Vijećnica, na stajalištu Skenderija, dogodio još jedan napad na vozača autobusa Centrotransa.

VEZANI TEKST - Oglasio se Centrotrans: Napadnuta dva vozača autobusa, jednom je prijećeno nožem

- Prilikom ulaska u autobus putnik nije imao validnu kartu, a na zahtjev vozača da putnik plati voznu kartu, on je pokazao hladno oružje i prijetio vozaču autobusa. Na svu sreću, vozač je brzom reakcijom oduzeo hladno oružje i izbacio iz vozila, a putnika zamolio da napusti autobus, i tako izbjegao napad koji je mogao završiti sa neželjenim posljedicama - naveli su iz Centrotransa.

Novalić nam je kazala da je nakon incidenta na Skenderiji u policiju došao putnik kako bi prijavio vozača.

- Policija je od tog putnika uzela izjavu, a nakon toga je izjavu o incidentu na Skenderiji dao i vozač autobusa, o čemu su sačinjene službene zabilješke. Istraga o tom incidentu je u toku - kazala je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.