open-navfaktor-logo
search
Nije prvi put
Policija primijetila grafite na džamiji u Trebinju, uhapšena žena
Policajci Policijske uprave Trebinje uhapsili su jučer osobu inicijala D. K. iz Trebinja, zbog sumnje da je u poslijepodnevnim satima ispisala grafite na stubu ograde džamije Osman-paše Resulbegovića u tom gradu.
20.12.2021. u 13:44
get url
text

Kako nezvanično saznajemo, radi se o ženi 50-ih godina koja je psihički nestabilna osoba.

Iz PU Trebinje saopćeno je da su policajci u nedjelju prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u ulici Stari grad, primjetili na jednom stubu ograde džamije Osman-paše Resulbegovića, da je jedna ili više nepoznatih osoba, hemijskom olovkom napisala grafite.

- O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju. Nakon izvršene radnje uviđaja policijski službenici Policijske uprave Trebinje operativnim radom na terenu došli su do saznanja da je izvršilac gore navedenog krivičnog djela lice inicijala D. K. - navodi se u saopćenju.

Ovo nije prvi put da su na džamiji Osman-paše Resulbegovića ispisani grafiti, a posljednji takav slučaj dogodio se u septembru. Iz Medžisa islamske zajednice Trebinje tada, kako saznajemo, nisu reagirali niti je o tome obaviještena policija. Grafiti su uklonjeni, a postavljene su i nadzorne kamere na džamiju.

Nadzorne kamere snimile su osumnjičenu kako u nedjelju prilazi ogradi džamije i ispisuje grafite nepovezanog sadržaja.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog će Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.