open-navfaktor-logo
search
Akcija u SBK
Policija pretresla porodičnu kuću u Busovači, našli sedam kila spida
Policijski službenici MUP-a Srednebosanskog kantona pronašli su u Busovači, u jednoj porodičnoj kući, oko sedam kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid. 
03.06.2021. u 11:19
get url
text
Pronađena droga u kući u Busovači

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, droga je pronađena prilikom pretresa kuće koju koristi muškarac inicijala A. A. (32).

- Poduzimajući koordinane planske aktivnosti u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona realizovali su još jednu uspješnu akciju. Dana 2. juna, u vremenu od 14.25 do 15.35 sati, u mjestu Putiš, općina Busovača, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Busovača izvršili su pretres porodične kuće koju koristi A. A. rođen 1989.godine.

Prilikom pretresa pronađeno je oko 7 kg bijele praškaste materije upakovane u više pvc vrećica, za koju se sumnja da je opojna droga spid - navedeno je u saopćenju.

Ovaj muškarac nije pronađen u kući u kojoj stanuje, te je za njim raspisana potraga.

- Intenzivno se radi na njegovom pronalasku. Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona - saopćeno je iz MUP-a SBK iz kojeg su najavili nastavak ovakvih i sličnih aktivnosti policijskih službenika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.