open-navfaktor-logo
search
Akcija Meta
Policija pretresa objekte biznismena Gordana Memije, očekuje se njegovo hapšenje
Po naredbi Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici MUP-a tog kantona, uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, od jutros pretresaju nekoliko objekata u Visokom i Sarajevu u akciji "Meta".
31.03.2022. u 10:50
get url
text

Privedeno je osam osoba, a prema informacijama koje navodi portal Istraga.ba, pod policijskom obradom je i biznismen Gordan Memija.

Ovaj portal navodi da su inspektori jutros upali u njegove objekte i pretresaju ih.

VEZANI TEKST - Policija pretresa 22 lokacije na području tri kantona: Uhapšeno osam osoba, za dvjema se traga

Memija je osumnjičen da je počinio krivično djelo nezakonito posredovanje. Kako saznaje Istraga.ba, u pitanju je prodaja kanabisovog ulja.

Mediji prenose da se tereti i Mahir Očuz, te bh. manekenka Džejla Glavović-Očuz.

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, pretresi se vrše na 13 lokacija na području Visokog, sedam na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona.

Riječ je o nastavku opsežne policijske akcije "Meta", koju provodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osumnjičenih za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, odavanje službene tajne, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nadriljekarstvo.

Aktivnosti u okviru ove akcije preduzimaju se u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva ZDK, a po naredbi općinskih sudova u Zenici i Visokom.

Današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.