open-navfaktor-logo
search
Nastavak akcije Meta
Policija pretresa 22 lokacije na području tri kantona: Uhapšeno osam osoba, za dvjema se traga
Rano jutros policijski timovi započeli su istovremene pretrese na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, saopćio je MUP Zeničko-dobojskog kantona.
31.03.2022. u 08:39
get url
text

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva "Meta", koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK i koja je usmjerena na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, odavanje službene tajne, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nadriljekarstvo.

Aktivnosti u okviru akcije "Meta" poduzimaju se u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Tokom pretresa osam osoba je uhapšeno i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju.

- Više detalja o rezultatima akcije moći ćemo potvrditi tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti - saopćio je MUP ZDK. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.