open-navfaktor-logo
search
Novi Travnik
Policija otkrila razbojnike: Maskirani i naoružani nožem presreli ženu i oteli joj torbicu
Policija je istragom utvrdila da su počinioci ovog razbojništva dvojica Travničana 
28.10.2019. u 13:42
get url
text

Pripadnici Policijske stanice Novi Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo razbojništva, počinjeno u petak navečer, kada su dvojica, tada nepoznatih razbojnika presreli ženu i uz prijetnju nožem je opljačkali.

Razbojništvo se dogodilo oko 20.15 sati u ulici Stjepana Tomaševića, a kako je policiji prijavila M. P. (46), napadači, maskirani fantomkama, oteli su joj torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, njeni lični dokumenti, mobitel i drugi predmeti.

- Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na otkrivanju spomenutog krivičnog djela, policijski službenici PS Novi Travnik su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje ovog djela D. G., rođen 1988. godine, i B. M, rođen 1997. godine, obojica iz Travnika - saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Kako saznajemo, tokom ispitivanja u policiji D. G. je u potpunosti priznao ovo krivično djelo, a kod njega je pronađena i torbica koju su oteli od oštećene.

- U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo - kazali su u MUP-u SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.