open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Policija o nesreći kod Centralne banke BiH: Jednom od povrijeđenih pješaka bore se za život
U saobraćajnoj nesreći koja se jučer poslijepodne dogodila u ulici Maršala Tita u Sarajevu kod zgrade Centralne banke BiH, povrijeđene su tri osobe, od kojih dvije teže. 
03.09.2021. u 10:48
get url
text

VEZANI TEKST - Terencem udarila dva pješaka na trotoaru ispred Centralne banke BiH i zabila se u zgradu

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo nešto prije 17 sati, kada je automobil "suzuki vitara", kojim je upravljala A. H. K. (31) iz Sarajeva, usljed skretanja u desnu stranu van kolovoza udario u betonski stubić, a zatim pješake K. B. (60) iz Sarajeva i M. C. (64) iz Konjica, koji su se nalazili na pješačkoj stazi, te u betonsku žardinjeru. 

- U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak K. B., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju. Također, teške tjelesne povrede zadobio je i pješak M. C., koji je nakon ukazane ljekarske pomoći na Klinici za ortopediju i traumatologiju upućen na kućno liječenje - navodi se u saopćenju.

Vozačica A. H. K. zadobila je lakše tjelesne povrede, a nakon ukazane pomoći u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, otpuštena je na kućno liječenje.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policajci MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

- Policijski službenici Odjeljenja za saobaćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju spomenute saobraćajne nesreće - saopćeno je iz policije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.