Nedjelja, 29.11.2020.

Mostar

Policija nije uspjela probiti blokadu građana na Uborku, uručene prekršajne prijave

Građani traže sanaciju odlagališta
FOTO: A. Bečić Šuta

Mještani i aktivisti koji blokiraju istovar smeća upozoravaju kako odlagalište od početka godine nema niti jedan validan dokument na osnovu kojeg može raditi

Tridesetak policajaca među kojima je bilo i onih iz Interventne jedinice MUP-a HNK, u nekoliko pokušaja nije uspjelo preplašiti, ali ni fizičkom silom ukloniti građane koji su stali, a potom i sjeli ispred ulazne kapije deponije Uborak. Tako kamioni i dalje ne mogu ući na deponiju koju građani zatvorenom drže već treći dan.

Situacija se smirila, a četiri vozila sa smećem vratila su se neobavljenog posla. Nakon neuspješnog pokušaja deblokade prisutnim građanima uručene su prekršajne prijave. Omer Hujdur, predsjednik Udruženja "Jer me se tiče", poručuje kako su građani uspjeli odbraniti svoje namjere, no ukoliko ih policija ukloni, vraćaju se za pola sata.

Neće prestati sve dok se ne ispune zahtjevi aktivista koji su blokirali to odlagalište komunalnog otpada. Unatoč temperaturama blizu nule i jakom vjetru aktivisti su protekle noći proveli ispred odlagališta te ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je sanacija i premještanje odlagališta na novu lokaciju.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh