open-navfaktor-logo
search
Akcija FUP-a
Policija mu našla drogu dok je bio u kućnom pritvoru pa ga uhapsili
U Sarajevu je uhapšena osoba inicijala Đ. M., 1982. godište, kod koje je pronađen kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin.
27.10.2021. u 15:02
get url
text

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili osobu koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

- Osumnjičeni je bio na izdržavanju kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom. Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih i nepokretnih stvari koja uhapšeni koristi, te je tom prilikom pronađen oko jedan kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku – navodi se u saopćenju FUP-a.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije uhapšeni će u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.