open-navfaktor-logo
search
(Ne)prijateljski meč
Policija morala intervenisati nakon utakmice Fenerbahčea i Ibiševićeve Herthe
Kada je sudija odsvirao kraj, Alexander Esswein pokušao je što prije mladog saigrača odvesti u svlačionicu
26.07.2019. u 13:30
get url
text

Fudbaleri Herthe s 2:1 savladali su Fenerbahče u prijateljskom susretu, a jedan od strijelaca za njemačkog bundesligaša bio je i nekadašnji Zmaj i kapiten tima iz Berlina Vedad Ibišević.

Vedator je u 81. minuti svojim golom udvosturčio prednost do koje je Hertha došla u 59. minuti meča nakon što je Daishawn Redan pogodio za 1:0.

Jedini pogodak za turskog velikana postigao je Sayyadmanesh osam minuta prije kraja utakmice.

Nisu samo golovi obilježili ovaj susret, već i intervencija policije nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Naime, tokom utakmice u nekoliko navrata duele su imali Emre Belozoglu i Jordan Torunarignha, a kada je sudija odsvirao kraj, Alexander Esswein pokušao je što prije mladog saigrača odvesti u svlačionicu. Iskusni turski fudbaler, koji je proteklih godina dijelio svlačionicu sa našim Edinom Višćom, očito je još imao nešto da kaže mladom fudbaleru, a tu je eskalirao novi verbalni duel.

Tek u svlačionicama je nastao pravi haos, a na kraju je intervenisao i sportski direktor Herthe Michael Preetz, no situaciju je uspio smiriti tek dolazak policije.

- Utakmica je protekla sasvim okej, mislim da je bila fer i korektna, te da nije bilo potrebe za onim što se desilo - rekao je trener Herthe Ante Čović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.