open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Policija kaznila Stanivukovića zbog protesta u blizini zgrade Vlade RS-a
Stanivuković, je danas u nesposrednoj blizini zgrade Vlade RS-a organizirao skup podrške samohranim majkama koje su zbog javnog izražavanja podrške grupi "Pravda za Davida" premještene na radna mjesta van Banje Luke
12.11.2018. u 14:05
get url
text

Vijećnik u Skupštini Grada Banja Luka Draško Stanivuković, koji je danas u nesposrednoj blizini zgrade Vlade RS-a organizirao skup podrške samohranim majkama koje su zbog javnog izražavanja podrške grupi "Pravda za Davida" premještene na radna mjesta van Banje Luke, "zaradio" je zbog toga prekršajnu prijavu.

Ovu informaciju Stanivuković je objavio na svojoj Facebook stranici, na kojoj ga prati više od 50.000 ljudi.

- Počelo je... Skupljam novi album prekršajnih naloga. Policija se u našoj zemlji uvijek bavi glupostima, nikad suštinom! Zamislite, usudili smo se održati press konferenciju ispred Vlade RS-a! Kakav prekršaj! - napisao je Stanivuković uz fotografije na kojima se vide policajci dok mu pišu kazne.

Nekoliko osoba u RS-u, među kojima je i nekoliko samohranih majki, a koje su zaposlene u MUP-u RS-a, te nekim entitetskim institucijama, dobile su premještaj na radna mjesta udaljena i više od 100 kilometara od mjesta gdje žive, a tvrde da je sve to jer su javno podržavali ili bili članovi grupe "Pravda za Davida".

Jedna od njih je i Vladinka Tomičić koja je od 2005. godine kao diplomirani pravnik zaposlena u MUP-u RS-a. Ona je 16. oktobra u 14.30 sati dobila rješenje da se prebaci u Prijedor zbog hitnosti i "očekivanog povećanja obima posla". Rješenje je imalo oznaku hitnosti da već sutradan mora početi da radi.

Skup su podržali i odbornica Mirna Savić, te još nekoliko oštećenih u ovim slučajevima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.