open-navfaktor-logo
search
Uzrok nepoznat
Policija istražuje sumnjivu smrt mladića nakon pronalaska tijela u Blažuju
Prije pet dana, u blizini željezničke pruge u Blažuju, u neposrednoj blizini migrantskog kampa, pronađeno je tijelo mlađeg muškarca.
29.07.2020. u 13:18
get url
text

Iako su prvobitne informacije iz MUP-a bile da se sumnja da je riječ o migrantu, te da ga je vjerovatno usmrtio voz, nakon uviđaja utvrđeno je da nijedno od to dvoje nije tačno.

- Na mjestu događaja je izvršen uviđaj kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica zajedno s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a KS, te vještacima sudsko-medicinske struke. Također, urađen je i pregled lokomotive i tom prilikom je konstatovano da se ne može dovesti u vezu s mjestom događaja. Sudsko-medicinski vještak je izvršio pregled tijela i nije se mogao izjasniti o načinu nastanka povreda - kaže glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

VEZANI TEKST - Voz usmrtio pješaka u Blažuju

Dodao je da uzrok smrti nije poznat i da će se po nalogu dežurnog tužioca obaviti obdukcija.

- Policijski službenici Uprave policije Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju i utvrđivanju svih činjenica povodom pronalaska ovog beživotnog tijela - rekao je Hadžiabdić.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o tijelu dvadesetdvogodišnjeg mladića inicijala H. P. iz naselja Otoka u Sarajevu.

Član porodice koji je vidio i pregledao tijelo navodno je izjavio da je mladić imao ulaznu ranu od metka na čelu i krvave dlanove. To je na svom Facebooku napisao i kantonalni skupštinski zastupnik Damir Nikšić. 

Međutim, Hadžiabdić je kazao da ove informacije nisu tačne, a da će uzrok smrti biti utvrđen obdukcijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.