Kako navode, djetetu je ljekarska pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško povrijeđeno. Policija provodi kriminalističko istraživanje, kratko je saopćila PU zagrebačka.

Kako doznaje Jutarnji list, dijete, a radi se o bebi staroj samo dva mjeseca, koja je u nedjelju poslijepodne dovezena na Kliniku za pedijatriju KBC-a Zagreb ima povredu glave te je i dalje u vrlo je teškom stanju.

Za sada je priključena na respirator jer ne može samostalno disati, a ima i edem mozga, kažu ljekari. Dodaju da još nisu utvrdili kako je nastala ova teška povreda.

Naime, na Rebru su zbog toga bili policijski istražitelji ne bi li se utvrdilo radi li se moguće o zlostavljanju djeteta.

Otac djeteta objasnio je da je dijete u jednom trenutku prestalo plakati te da je sam krenuo u reanimaciju te da je pozvana i hitna pomoć. Tokom vožnje do bolnice ekipa hitne pokušala je reanimirati dijete pa se uspjela uspostaviti funkcija srca, no ne i disanja.

To je razlog što je dojenče priključeno na respirator. Nažalost, koji će ishod liječenja biti ljekari ne žele prognozirati s obzirom na oteknuće mozga. Za sad nije indiciran neurohirurški zahvat odnosno on ne bi pomogao oporavku djeteta.