open-navfaktor-logo
search
MUP Kantona Sarajevo
Policija intervenirala u Titovoj ulici nakon prijave narušavanja javnog reda i mira
Sarajevska policija intervenirala je večeras oko 19 sati u Titovoj ulici u centru grada nakon što im je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u kojem je učestvovalo nekoliko osoba.
27.04.2020. u 22:11
get url
text

Dolaskom na mjesto događaja, policija je utvrdila da se radi o stranim državljanima, odnosno migrantima.

Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo kazao je za Faktor da se radilo o manjem međusobnom sukobu, u kojem niko nije povrijeđen, te da su pripadnici policije četiri osobe prevezli u privremeni migrantski centar u kasarni u Blažuju.

{$galerijaFotografija}

Kako je kazao, policija je ranije tokom dana provela akciju pronalaska i premještanja migranata sa javnih gradskih površina. Tokom današnjeg dana, pronađeno je i prevezeno u Blažuj 88 osoba.

Podsjećamo, od kraja marta, prema zaključcima Vlade KS i naredbama Federalnog štaba civilne zaštite, zbog prevencije širenja koronavirusa ograničeno je kretanje migranata, odnosno nije im dozvoljen boravak van migrantskih centara.

Policija i dalje nastavlja osiguravati i obilaziti migrantske centre na području KS, te nastavlja s aktivnostima premještanja ove kategorije osoba koje se eventualno zateknu van centara.

Privođenje, 27.04.2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.