open-navfaktor-logo
search
Ugrožavanje sigurnosti
Policija identifikovala maloljetnika koji je napisao komentar na YouTubeu "Banja Luko, očekuj masakr"
Pripadnici MUP-a RS-a identifikovali su osobu koja koristi kanal pod nazivom "Chad" na YouTubeu, a koja je ispod videa koji se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavila komentar: "Banja Luko, očekuj masakr".
10.05.2023. u 10:15
get url
text

 - O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je kvalifikovao da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti - saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet MUP-a RS-a i Policijske uprave Banja Luka su u svojstvu svjedoka, na navedene okolnosti saslušali A. P., oca maloljetne osobe, te su oduzeti predmeti izvršenja navedenog djela.

Iz MUP-a RS-a su apelovali na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana, ali i u uopće na način koliko i kako provode vrijeme na društvenim mrežama.

U tragediji u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, hicima iz vatrenog oružja ubio je 3. maja osmero đaka i čuvara škole, a ranio šestero djece i nastavnicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.