open-navfaktor-logo
search
I toga ima
Policajci otpušteni jer su jurili Pokemone umjesto pljačkaša
Dvojica policajaca iz Los Anđelesa otpuštena su jer su jurili Pokemone, a ne pljačkaša, pokazali su sudski dokumenti.
11.01.2022. u 19:07
get url
text
Pokemon
Pokemon

Policajci su bili parkirani u blizini kada je stigao radiopoziv da reaguju na pljačku prodavnice. No pregled snimaka njihovih kamera u automobilu pokazao je da su igrali Pokemon Go i da su odabrali da u blizini potraže pokemona Snorlax, koji je relativno rijedak "ulov" u igrici, umjesto da pružaju podršku.

Policajci su negirali da su se igrali, ali su otpušteni nakon istrage.

Nakon ignorisanja radiopoziva za podršku, "narednih 20-ak minuta, snimljeno je kako razgovaraju o Pokemonima dok su se vozili na različite lokacije na kojima su se virtuelna stvorenja očigledno pojavljivala na njihovim mobilnim telefonima", piše u dokumentima.

Louis Lozano i Eric Mitchell bili su u patroli kada je opljačkana robna kuća Macy's, 15. aprila 2017.

Još jedan policajac, kapetan Davenport, koji je također čuo poziv, mogao je da vidi prodavnicu i još jedan policijski automobil parkiran u obližnjoj uličici, pokazuju sudski dokumenti.

Policajci u blizini nisu se odazvali pozivu, pa je kapetan Davenport sam to učinio, i vidio kako je drugi policijski automobil krenuo unazad niz uličicu i napustio područje.

Dvojica policajaca su kasnije rekli naredniku, koji je pokušavao da ih kontaktira, da nisu čuli radio, prenosi BBC.

Ali snimak kamere u automobilu otkrio je da su razgovarali o pozivu i odlučili da ne odgovaraju. Umjesto toga, pet minuta kasnije, mogli su se čuti kako pričaju o hvatanju Pokemona.

Kasnije se moglo čuti kako pričaju o uspješnom hvatanju Snorlaxa i koliko je teška bitka s Togeticom, još jednim Pokemonom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.