open-navfaktor-logo
search
Osjećaj sigurnosti
Policajci iz Hrvatske i Srbije patroliraju na plažama Crne Gore
U projektu koji je pokrenut 2012. godine Policija Crne Gore domaćin je kolegama iz šest država, Italije, Hrvatske, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Rumunije tokom turističke sezone
20.07.2019. u 21:19
get url
text

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić razgovarao je danas u Igalu s policajcima iz Srbije i Hrvatske koji zajedno sa crnogorskom policijom već sedam godina patroliraju u crnogorskim turističkim centrima tokom sezone.

- Vaše zajedničke patrole ulijevaju povjerenje onima koji dođu iz vaših država. To je dobra stvar - rekao je Nuhodžić u razgovoru s policajcima.

Policajci iz država susjeda rekli su ministru da su zadovoljni tretmanom građana Crne Gore i turista. U projektu koji je pokrenut 2012. godine Policija Crne Gore domaćin je kolegama iz šest država – Italije, Hrvatske, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Rumunije tokom turističke sezone.

Kako je saopćila Vlada Crne Gore, policajci u zajedničkim patrolama kroz direktan kontakt sa svojim državljanima, u značajnoj mjeri doprinose njihovom osjećaju sigurnosti, što pozitivno utiče na percepciju rada policije i potvrđuje činjenicu da je Crna Gora ne samo atraktivna turistička destinacija već i sigurna država.

Ministar je ukazao da crnogorska policija pridaje poseban značaj ovom obliku međunarodne saradnje "koji pokazuje da smo izgradili snažne profesionalne i prijateljske veze s partnerskim policijskim službama iz regiona i Evrope".

- Na ovaj način dodatno učvršćujemo temelje dalje intenzivne i bliske komunikacije i koordinacije u suprotstavljanju globalnim sigurnosnim izazovima. Sigurnost je jedan od brendova crnogorskog turizma i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ulažu maksimalne napore kako bi rezultate koje smo postigli na tom polju dodatno unapređivali jer je činjenica da iz godine u godinu ostvarujemo sve veći napredak - rekao je Nuhodžić u Igalu u razgovoru s policajcima iz zajedničke patrole Crne Gore, Hrvatske i Srbije.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.