open-navfaktor-logo
search
Ostatak uzeli sebi
Policajci Bilal i Jozo optuženi da su Crnogorcima za prekršaj umjesto 75 KM naplatili 150 eura
Općinski sud u Jajcu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona podignutu protiv Bilala Duranovića i Joze Bagarića, policajaca iz Jajca, kojom ih tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.
11.02.2022. u 11:43
get url
text

Kako se navodi u optužnici, oni su 16. februara prošle godine oko 15.30 sati kao službene osobe u svojstvu policijskih službenika PS Jajce, obavljali kontrolu saobraćaja na magistralnoj cesti Jajce-Mrkonjić Gradu blizini Plivskog jezera.

U toku kontrole vozila "peugeot 308", crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljala državljanska Crne Gore G. K., a sa kojom se u vozilu nalazio i njen suprug Ž. K., utvrdili su da su tim vozilom počinjena dva prekršaja zbog prekoračenja brzine u dane 30.3.2019. godine i 13.7.2019. godine.

- Skupa i dogovoreno, u namjeri pribavljanja nezakonite koristi, oštećenima su lažno prikazali da kazne za počinjene prekršaje ukupno iznose 150 eura, pa su im oštećeni u tom uvjerenju dali taj novčani iznos. Oni oštećenima nisu izdali potvrdu ili priznanicu, a što su bili obavezni. Zatim su sačinili prekršajne naloge na ime Ž. K. za prekršaje, koje im je on, po njihovim uputama kao nepopunjene potpisao. Nakon toga su po dogovoru otišli do banke u Jajcu, ispunili uplatnice novčane kazne i to jednu na 50, a drugu na 25 KM. Na taj način su za oba prekršaja uplatili 75 KM, dok su preostali iznos novca zadržali za sebe. Time su sebi pribavili imovinsku korist u iznosu od 217,50 KM a za isti novčani iznos oštetili oštećene G. i Ž. K. - navedeno je u optužnici.

Optužnicom je predloženo da se od optuženih oduzme protupravno stečena imovinska korist u iznosu od 217,50 KM, saopćeno je iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.