open-navfaktor-logo
search
Slučaj "Memić"
Policajac Josip Barić na krim-obradi u SIPA-i, policija pretresla njegovu kuću u Doglodima
U akciji SIPA-e koja je jutros provedena na području Ilidže uhapšen je policajac MUP-a Kantona Sarajevo Josip Barić, potvrđeno je Faktoru iz istrage.
22.04.2021. u 15:29
get url
text

Ovaj pripadnik Jedinice za saobraćajne istrage, koji je radio na slučaju "Dženan Memić" osumnjičen je za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima protivpravno posredovanje i pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

Uhapšen je u svojoj porodičnoj kući u naselju Doglodi u Sarajevu, koju je SIPA jutros pretresla.

Policija pretresla kuću i vozilo policajca u naselju Doglodi

- Prilikom pretresa lica, stambenog objekta i vozila pronađeni su i oduzeti mobilni telefon, laptop i računarska jedinica. Osumnjičeni je trenutno na krim-obradi u službenim prostorijama SIPA-e, nakon čega će biti predat u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine -kazao nam je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Kako smo ranije objavili, ovaj pripadnik MUP-a KS bio je na uviđaju nakon događaja u Velikoj Aleji u kojem je, pod još neutvrđenim okolnostima povrede zadobio 21-godišnji Dženan Memić.

On je tada, između ostalog, uzeo izjavu od jedine svjedokinje događaja Alise Mutap, o čemu je sačinio dvije zabilješke, koje su se razlikovale. O tome je tadašnja glavna tužiteljica Dalida Burzić izvijestila komesara.

Protiv Barića je tada provedena unutrašnja istraga, ali on nije sankcionisan jer nije bilo dovoljno dokaza.

Iz Tužilaštva su ranije najavili proširivanje istrage u odnosu na više osoba, a odranije se u pritvoru zbog sumnje u organizirani kriminal u vezi sa prikrivanjem dokaza u vezi sa ovim slučaje nalaze Hasan Dupovac, nekadašnji šef odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS, i Zijad Mutap, otac Alise Mutap.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.