open-navfaktor-logo
search
Podnesen izvještaj
Policajac iz Prijedora švercao drva, za skoro šest godina inkasirao više od pola miliona maraka
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli Izvještaj o krivičnom djelu protiv J. K. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljene trgovine, povrede osnovnih prava radnika i povrede prava iz socijalnog osguranja, saopćeno je iz ove policijske uprave.
24.01.2023. u 12:52
get url
text

- Osumnjičeni J. K. se tereti da se u periodu od januara 2017. do septembra 2022. godine, bez ovlaštenja za trgovinu i bez registrovane djelatnosti, bavio trgovinom i posredovanjem u trgovini drvnih sortimenata (pilanskih trupaca i ogrevnog drveta) koje je prodavao privrednim društvima i fizičkim licima, u količini od 3.884 kubna metra i 1.461 tonu drvne sječke, za ukupan novčani iznos od 548.880,99 KM - navedeno je u saopćenju.

Istaknuto je da će, s obzirom na to da je osumnjičeni J. K. policijski službenik Policijske uprave Prijedor, protiv njega biti podnesena inicijativa za utvrđivanje discliplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.