open-navfaktor-logo
search
Sud potvrdio optužnicu
Policajac iz Brčkog optužen za zlostavljanje čuvara
Petrović se tereti da je čuvara bašte lokala G.D. ,nakon prigovora na rad policije, iako svjestan da se radi o starijoj i bolesnoj osobi, uhvatio za vrat, odgurnuo, a potom i udario u lice, ugrožavajući mu tjelesni integritet i ljudsko dostojanstvo
01.11.2018. u 17:08
get url
text

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH je podiglo, a nadležni sud potvrdio optužnicu protiv policajca iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je u obavljanju službe zlostavljao zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta u ovom gradu.

Kako je potvrđeno iz brčanskog Tužilaštva, optuženom policajcu Srđanu Petroviću (41), pripadniku Jedinice opće policije u Brčkom, na teret je da je na intervenciji po prijavi štete u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu zlostavljao zaposlenika tog lokala.

Konkretno, Petrović se tereti da je čuvara bašte lokala G.D. ,nakon prigovora na rad policije, iako svjestan da se radi o starijoj i bolesnoj osobi, uhvatio za vrat, odgurnuo, a potom i udario u lice, ugrožavajući mu tjelesni integritet i ljudsko dostojanstvo.

- Petrović je optužen da je kao službeno lice u obavljanju službe drugog zlostavljao, čime bi počinio krivično djelo zlostavljanje u službi iz člana 179 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH - potvrđeno je iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.