open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Pola miliona maraka za izgradnju dječijeg sniježnog parka na Bjelašnici
Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je s direktorom KJP ZOI'84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Jasminom Mehićem sporazum za sufinansiranje i realizaciju projekta Izgradnja dječijeg sniježnog parka u Babinom dolu na Bjelašnici.
21.12.2021. u 13:41
get url
text

Tim sporazumom Ministarstvo privrede KS podržat će projekt sa 500.000 maraka, dok će ostale troškove potrebne za realizaciju projekta osigurati ZOI'84. 

 - U januaru 2022. godine imat ćemo dječiji sniježni park u Babinom dolu i nadamo se da će to pospješiti zimsku sezonu, s obzirom na to da sva opremljenija skijališta sada organiziraju i posebne saržaje za najmlađe posjetitelje - kazao je Mehić.

Kako je istakao ministar privrede Adnan Delić, riječ je o projektu koji ima za cilj unapređenje infrastrukture za razvoj turizma na području Kantona Sarajevo. 

- Nastavit ćemo ulagati u naše planine jer smo svjesni potencijala koje imamo za razvoj svih vrsta turizma koji su danas popularni, kako stranim turistima, tako i za naše građane - istakao je ministar Delić, saopćila je Služba za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.