open-navfaktor-logo
search
Sud u Modriči
Pokušao reketirati oca SNSD-ove zastupnice, pa oslobođen: Prijetećim SMS-om tražio 200.000 eura
Anđelko Đ. iz Modriče oslobođen je optužbi da je pokušao iznuditi 200.000 eura od Uroša Miloševića, biznismena iz tog grada.
04.07.2022. u 20:22
get url
text

Uroš Milošević je otac Mare Milošević, zastupnice SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Ona je na prošlim izborima bila i kandidat za načelnika Modriče, ali je izgubila.

U presudi Okružnog suda Doboj je navedno da se Anđelko Đ. oslobađa krivice da je 4. jula 2019. godine pokušao iznuditi novac od Miloševića.

Tog dana u 14.17 sati poslana je prijeteća poruka Miloševiću.

U SMS poruci je pisalo "50.000 eura pripremite u apoenima po 100 eura neoznačenih. Predat ćete novac osobi koja će vas kontaktirati. Ukoliko odbijete ili aktivirate policijske službe, počinje likvidacija vaše porodice (kćeri, unučad) tad cijena vaše porodice je 200.000 eura. Organizacija CRNA RUKA."

Kako Srpskainfo saznaje, Milošević nije postupio po uputama koje dobio u prijetećoj poruci već je cijeli slučaj prijavio policiji. On je u to vrijeme bio na odmoru u Turskoj.

U presudi je navedeno i da se Anđelko Đ. oslobađa dužnosti plaćanja troškova krivičnog postupka i isti padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Uroš Milošević je poznati privredenik iz Modriče koji u svom vlasništvu ima više firmi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.