open-navfaktor-logo
search
Lud, zbunjen
Pokušajte riješiti enigmu ZOI' 84: Gdje će se probijati nova ski staza na Bjelašnici
U saopćenju ZOI’84 pokušali su pojasniti, šta će uraditi na modernizaciji Ski centra na Bjelašnici, pa su se izgubili na probijanju nove ski staze
29.10.2019. u 18:56
get url
text

Prenosimo, izvorno saopćenje KJP ZOI’84 OCS o modernizaciji Ski centra na Bjelašnici, pa pokušajte sami odgonetnuti gdje će se probijati nova staza za skijanje.

- U cilju modernizacije Ski centra na Bjelašnici i povećanja obima ponude, pristupili smo projektu proširenja postojećeg tehnološkog puta od Međustanice do Akumulacije II, te probijanju nove staze na potezu Akumulacija II do polazne stanice ski lifta Heliodrom sa probijanjem trase kroz šumsku površnu iznad Vučije jame na lokaciji Heliodroma. 

Trasa staze, se pruža od gornje tačke staze "1" na spoju sa stazom "2", do polazne stanice ski lifta Heliodrom.

 Izgradnjom ove staze znatno će se poboljšali kvalitet usluga na Ski centru Bjelašnica.

S obzirom da izgradnjom iste imamo stazu koja po FIS-ovom pravilniku spada u manje zahtjevne (plavo-zelena kategorija) u mogućnosti smo da povećamo obim ponude i prodaje jer bi manje iskusni skijaši mogli koristiti usluge šestosjedne žičare, odnosno uspostavili bi skijašku komunikaciju Međstanica-Babin dol za rekreativne skijaše.

 Trenutno su sve staze na potezu Međustanica Heliodrom u crvenoj kategoriji, odnosno visoko zahtjevne.

Dinamika realizacije je podjeljena u dvije faze:

- Prva faza je na potezu Međustanica - Akumulacija II, postojeći tehnološki put na kojem se vrši proširenje postoječeg puta i izgradnja nove staze.

- Druga faza na potezu Akumulacija II - polazna stanica ski lefta Heliodrom - navodi se u saopćenju  KJP ZOI’84 OCS.  

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.