open-navfaktor-logo
search
SFF
Pokrovitelj BH Telecom: Dodijeljene nagrade Srce Sarajeva za najbolje TV serije
Na Svečanoj ceremoniji dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije, koja je održana sinoć pod pokroviteljstvom BH Telecoma, u hotelu Holiday u Sarajevu, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman pozvao je sve domaće i regionalne autore da se prijave na kontinuirani javni poziv.
17.08.2021. u 15:15
get url
text
BH Telecom SFF

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na sljedećem linku https://www.bhtelecom.ba/drustvena-odgovornost/2021/08/otvoren-javni-poziv-bh-contentlab/. Javni poziv je otvoren za projekte igranih serija u okviru BHContentLab platforme za čiju produkciju je namijenjeno 18 miliona KM.

- Uz iskrene čestitke upućene svim dobitnicima prvog Srca Sarajeva za najbolje TV serije, nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine sa odličnim TV serijama iz Bosne i Hercegovine, svakako i iz regiona - izjavio je generalni direktor Sedin Kahriman.

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala bilo je nominirano 16 serija. O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

Posebno dizajnirana Srca Sarajeva dobili su:

Najbolja dramska serija - TV serija PORODICA
Najbolja komedija - TV serija DNEVNIK VELIKOG PERICE
Najbolji kreator serije - BOJAN VULETIĆ (PORODICA)
Najbolji glumac u TV seriji - BORIS ISAKOVIĆ (PORODICA)
Najbolja glumica u TV seriji - JASNA ĐURIČIĆ (GRUPA)
Zvijezda u usponu - IVANA ZEČEVIĆ (GRUPA)


 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.