Grad Sarajevo čuva i njeguje sjećanje i baštinu svog osnivača Isa-beg Ishakovića, istakao je gradonačelnik Abdulah Skaka.

- U narednom periodu radit ćemo intenzivnije na zaštiti i promociji tradicionalnih vrijednosti koje su u samoj srži našeg grada i nas samih – kazao je Skaka u razgovoru sa predstavnicima Udruženja za zaštitu kulturne baštine Isa-beg Ishaković hafizom Sadrudinom ef. Išerićem i Elvisom Pivićem.

Pokrenuta je, kaže, inicijativa da se zvanično uvede datum utemeljenja Sarajeva, te da se obilježava u budućnosti. Naveo je kako rad ovog udruženja zaslužuje podršku, te da će je i imati.

- Ovom prilikom želimo se zahvaliti Upravi Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom na pokroviteljstvu ovogodišnje Međunarodne naučne konferencije "Isa-beg Ishaković" i velikom doprinosu u cilju revitalizacije višestoljetne kulturne baštine grada Sarajevo. Nadamo se da će saradnja između Gradske uprave i Udruženja Isa-beg Ishakovića i dalje nastaviti u cilju promocije kulturnih, naučnih i civilizacijskih vrijednosti našeg društva -  rekao je tim povodom Pivić.